22 Sep 2014

PROMOSI MINGGU GAJI!!!!

Assalamualaikum...

Alhamdulillah dah selamat sampai KL... Best dapat rilek2 tepi pantai hikss...

Sekarang dah hujung bulan dah.. So dgn baik hatinya saya nak buat promosi minggu gaji!!!

Macam mana nak dapatkan promosi ni? Senang aje... Just contact saya untuk dapatkan harga promosi minggu gaji ni ^^

Promosi sehingga 30 September okay.... :)

Cepat2 rebut peluang promosi!!

Nissa SID888834
0162037225



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan member servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar di bawah ID Shaklee saya 888834 dan anda akan diberikan bimbingan percuma daripada saya.

Terima kasih kerana sudi singgah dan baca :)

20 Sep 2014

PENDAFTARAN AHLI SHAKLEE - PERCUMA!

Assalamualaikum...

Fuuuh walaupon bercuti tp tetap gigih nk berblog kt sini..

Ramai yg bertanya nak beli dgn harga ahli. Tak ada masalah.. Korg boleh daftar ahli Shaklee dgn 2 cara...

1. Bayar RM65 utk yuran pendaftaran +RM10 utk pos memberkit. (unless kalau nak pick up sendiri so xperlu tambah RM10 tu)

2. Daftar ahli secara PERCUMA!!!!

OK... Memang ramai yg daftar ahli dgn cara kedua ni.. Memang berbaloi dan untung sangat! Nak tau lebih lanjut blh klik SINI

Nak berfeeling tepi pantai jap... Daaaaa



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan member servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar di bawah ID Shaklee saya 888834 dan anda akan diberikan bimbingan percuma daripada saya.
Terima kasih kerana sudi singgah dan baca :)
 

19 Sep 2014

BERCUTI!!!!

Assalamualaikum...

Mood sangat eksaited sebab nak bercuti sesambil honeymoon laa kunun..

Phewww selepas hampir setahun dapat jugak jalan2 release tension....

So hari ni mood nak packing2 barang sumbat dalam beg...

Tak lupa jugak sumbat2 sekali ESP, Vitamin C, Vitamin E, Omega Guard dengan Zinc! Haaa sambil bercuti tu kesihatan jangan lupa.. Kene laa maintain kan.. ^^

Nak bershaklee macam saya jugak?


Boleh hubungi saya,
Nissa SID888834 - 0162037225



Mahukan harga yang lebih murah? Daftarkan keahlian anda dengan hanya RM75 untuk seumur hidup dan anda boleh menikmati harga ahli dan tawaran2 istimewa Shaklee.

Hubungi saya untuk maklumat lebih lanjut tentang produk-produk Shaklee dan proses pendaftaran ahli.

Anda akan diberi panduan dan bimbingan PERCUMA dengan setiap pembelian produk. Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli, boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda untuk pendaftaran.

Terima kasih kerana sudi singgah dan baca :)

17 Sep 2014

KELEBIHAN MEAL SHAKES ~ FASTFOOD UNTUK ANAK ANDA

Assalamualaikum...

Harini nak cerita tentang fastfood untuk anak-anak. Bukan semua fastfood tu buruk dan x bagus untuk anak anda tau... Tapi ada yg baik untuk anak anda. Nak tau apa??

MEAL SHAKES!!!

Yessss betul tu.. Meal shakes ni saya kata dia fastfood sebab memang dia fastfood pon. Sangat cepat disediakan.. Tak sampai seminit pun dah siap boleh diminum. Haaaaa.... Selain tu, protein dalam Meal shakes ni jugak cepat diserap. 


KANDUNGAN MEAL SHAKES


Selain lengkap dengan protein, ia juga mengandungi vitamin, mineral tambahan dan asid amino yang seimbang untuk tubuh badan. 

SIAPA YANG PERLU MEAL SHAKES?

1. Anak-anak
  • kurang selera makan
  • sering sembelit
  • menghidap asthma
  • masalah ekzema
  • kurang berat badan atau lebih berat badan (obesiti)
  • tidak fokus atau kurang tumpuan
  • sering selsema
2. Orang dewasa
  • ingin kulit cantik
  • menambah berat badan
  • masalah sembelit
  • tak suka makan pil
  • ibu hamil
  • ibu menyusu
Meal shakes bukan je sesuai untuk kanak-kanak, tapi orang dewasa pon boleh minum jugak. Meal shakes ni perasa french vanilla tau. Memang sedappp dan kanak-kanak memang suka minum ni.

Pagi-pagi boleh shake2 aje dan breakfast pon tadaaaa dah siap!! Senang, pantas, berkhasiat dan mengenyangkan... ^^

Sementara tengah promosi ni baik rembat beli Meal shakes ni. Berbaloi-baloi... Sebab apa? Sebab dengan pembelian promosi Meal shakes beli 3 percuma 1 ni, 10% dari hasil jualan untuk disalurkan ke 2000 keluarga kurang mampu selama setahun. Untung kan membeli sambil menderma? Dah laa korang dapat setin free, sambil tu dapat pahala jugak menderma. Untung untung untung!

Insyaallah kalau konsisten minum hari2, korang akan dapat rasa efek pada kulit jugak. Marvellous! Badan sihat, kulit pon cantik. Untung berganda-ganda! Sebab tu laa Meal shakes ni selalu sold out kat Shaklee. Ramai sangat orang suka. Tambah-tambah waktu promosi ni memang orang borong habis-habisan laa.. Artis cun melecun Rita Rudaini pon suka beli Meal shakes ni utk anak dia dan dh borong pun promosi ni.

Nak jugak?

Harga Meal shakes hanya RM113 sahaja!



Mahukan harga yang lebih murah? Daftarkan keahlian anda dengan hanya RM75 untuk seumur hidup dan anda boleh menikmati harga ahli dan tawaran2 istimewa Shaklee.

Hubungi saya untuk maklumat lebih lanjut tentang produk-produk Shaklee dan proses pendaftaran ahli.

Nissa

Shaklee Independent Distributor
ID No. 888834

SMS/Whatsapp 0162037225

Wechat nissa7


Instagram: nissa_vitaminshop

Anda akan diberi panduan dan bimbingan PERCUMA dengan setiap pembelian produk. Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli, boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda untuk pendaftaran.

Terima kasih kerana sudi singgah dan baca :)




11 Sep 2014

TURUNKAN BERAT DENGAN SET SLIMMING SHAKLEE

Assalamualaikum..
 

Harini nak cerita tentang set slimming ataupun set kurus.. Haaa sure ramai yang eksaited bila dengar kurus dan turun berat badan kan.. Tapi xnak laa kurus sangat kan.. Biar laa kurus yang cantik dan ideal sesuai dengan kita. Betul x?

So apa yang ada dalam set ni?

Set Slimming Shaklee terdiri daripada LECITHIN (memecahkan lemak), ALFALFA (detox) dan CINCH SHAKE (protein untuk membina otot)

LECITHIN

Kepentingan Lecithin
  • Berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier)
  • Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.
Kandungan Lecithin
  • Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian .
  • Kolin – satu komponen neurotransmitter.
  • Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
  • Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.
Kegunaan Lecithin
  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  • Membantu kawal paras triglycerides.
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.
  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman
  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel.
  • Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita.
  • Fungsi utama lecithin adalah sebagai "Fat Emulsifier" yang amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
Selain itu, ia juga penting untuk fungsi otak.
  • Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.
  • Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin.
  • Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecitin.
Bagi warga tua pula, lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua. Ia juga dapat mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat yang menjadi punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb.

ALFALFA COMPLEX

Juga dikenali sebagai raja segala tumbuhan kerana ia merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.

Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. 

Kelebihan dan khasiat Alfalfa untuk lelaki dan wanita

  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk elergi dan ekzema
  • Merawat athma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
  • Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
  • Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit
  • Membuang angin dalam badan
  • Milk booster
CINCH SHAKE
Cinch shake ada 3 flavour - vanilla, chocolate dan cafe latte... Antara 3 ni, my feveret is cafe latte... Nyummmmm sedap gilaa.. So pagi2 korang xpayah nak fikir nak breakfast ape. Boleh shake2 je dan minum. Sedap dan mengenyangkan. Selain tu, ia juga rendah kalori so xperlu risau okay ^^

Kelebihan Cinch Shake
  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa santapan manis
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO

Jadi, apa kata anda? Nak stay healthy dan maintain berat badan ideal? Jom order set slimming shaklee cepat!!

*Ada gift istimewa dari kami untuk yang order Set Slimming ni ^^  


Mahukan harga yang lebih murah? Daftarkan keahlian anda dengan hanya RM75 untuk seumur hidup dan anda boleh menikmati harga ahli dan tawaran2 istimewa Shaklee.

Hubungi saya untuk maklumat lebih lanjut tentang produk-produk Shaklee dan proses pendaftaran ahli.

Nissa

Shaklee Independent Distributor
ID No. 888834

SMS/Whatsapp 0162037225

Wechat nissa7


Instagram: nissa_vitaminshop

Anda akan diberi panduan dan bimbingan PERCUMA dengan setiap pembelian produk. Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli, boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda untuk pendaftaran.

Terima kasih kerana sudi singgah dan baca :)

10 Sep 2014

BAHAYA OBESITI!!!

Assalamualaikum..

Minggu lepas, Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin dah lancarkan program FitMalaysia. Siapa x tau?? Haaaa kalau x tau meh sini nak bgtau...

Objektif program ini untuk mengajak semua lapisan masyarakat bersama-sama bersenam dan mempelajari kaedah-kaedah terkini untuk menjadi cergas dan kekal cergas.

Kenapa FitMalaysia ni dibuat?

Sebab kadar obesiti di negara kita dah meningkat!!! Dan kita mempunyai kadar obesiti tertinggi di Asia!!


  



 Apa itu obesiti?

 
Individu dewasa yang mempunyai BMI melebihi 30.


Antara punca-punca utama obesiti:
  • Tidak menjaga pemakanan yang sihat
  • Banyak mengambil makanan berlemak dan minuman bergula
  • Banyak makan snek ringan
  • Sering makan lewat malam (supper)
  • Kurang bersenam
  • Menonton televisyen sambil makan snek

Individu yang obes berisiko tinggi untuk mendapat penyakit berikut:

  • Kencing manis
  • Darah tinggi
  • Serangan jantung
  • Sakit sendi (osteoarthritis)
  • Mudah mendapat jangkitan terutama fungi
  • Serangan strok
  • Bergantung dengan ubat dan insulin


Jadi, apa yang boleh kita lakukan untuk mengelakkan diri kita dari obes? Ataupun menurunkan berat badan kita kepada yang ideal?
  • Menjaga pemakanan yang sihat
  • Memastikan jumlah kalori yang diambil tidak melebihi jumlah keperluan kalori harian
  • Bersenam sekurang-kurangnya 5 kali semingu selama sejam setiap kali
  • Monitor berat badan anda

Dah tau? Jom kita sama-sama amalkan cara hidup yang sihat mulai hari ini! Be positive!!

SET SLIMMING SHAKLEE

 [LECITHIN]
 +
 [ALFALFA]

Saya amalkan set slimming ni jugak. Masa tu berat memang x teragak laaa sampai 57 kg!! Sampaikan seluar nak pergi kelas pon dah xleh nk butang! Oh masa tu kenal dengan set ni dan Alhamdulillah lepas konsisten akhirnye berat dapat turun 5 kg. Tapi lambat jugak saya dapat kesan tu. Ada org sekejap je dah turun berat. Tapi saya bersabar jeee sampai laa BERJAYA!

Korang2 yang nak jugak turunkan berat badan tu boleh laa order set ni ^^ Turunkan berat badan secara sihat. Hihihihi

Nak tau info lanjut tentang set ni boleh klik sini okay ^^

Mahukan harga yang lebih murah? Daftarkan keahlian anda dengan hanya RM75 untuk seumur hidup dan anda boleh menikmati harga ahli dan tawaran2 istimewa Shaklee.

Hubungi saya untuk maklumat lebih lanjut tentang produk-produk Shaklee dan proses pendaftaran ahli.

Nissa

Shaklee Independent Distributor
ID No. 888834

SMS/Whatsapp 0162037225

Wechat nissa7


Instagram: nissa_vitaminshop

Anda akan diberi panduan dan bimbingan PERCUMA dengan setiap pembelian produk. Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli, boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda untuk pendaftaran.

Terima kasih kerana sudi singgah dan baca :)